3 november 2013

Förberedelsen har startat

Vad passar bättre i höstrusket med regn, storm och kyla att stanna inne med en virknål och massor med garn.

Så har vi börjat så smått med julpysslet. Det gäller att vara ute i god tid… och tur det.
I år har jag bestämt mig att göra en egen stor tomte. Något jag har önskat mig i flera år, men aldrig har riktig haft råd att köpa.

Sagt o gjort, tidigare i höstas hittade jag äntligen ett mönster som inte var helt omöjligt. Bara en massa hexagon, pentagram och halvor. Lätt som en plätt. Och det var det också. Men det jag inte hade räknat med var monteringen. Alltså jag virkar långsamt så här års men monteringen tog musten ur mig. Under år av handarbete har jag äntligen lärt mig lite tålamod, som nu vid monteringen flög sin kos. Jag har även hittat på helt nya svordomar som jag är alldeles säkert på att jag är ensam upphovsrätts kvinna till.. Men skam den som ger sig och nu tusan är den klar. Och han lär inte få en tomtemor på länge, det är ju ett som är säkert. 55 cm blev denna.
Under tiden har jag också hunnit med några luvnissar, ibland behöver man även mindre projekt för att få lusten tillbaka.. ett helt gäng blev det. Supersöta.

Det ska även blivit två pyjamas tomtar och en stor tomte a lá Tilda.

Men sen få det räcka med tomte o nisse tillverkning för i år… och jag går vidare i julpysslet och julklappstillverkningen.

Bella

3 kommentarer:

  1. Alltså de var ju ursöta dessa små luvor :) kram

    SvaraRadera
  2. Jag är total rookie på sticka/virka, men jag blev kär i luvnissarna, och skulle bli glad om jag kunde få mönstret och i alla fall prova, har "kunniga" stickande och virkande vänner som kan hjälpa mig, skulle vara skoj att göra varsin åt sönerna till jul..
    Mvh Jessica

    SvaraRadera
  3. Jessica E, Luvnissarnas mönster hittar du på: http://brittasami.blogspot.se/2011/12/julklapp-till-alla.html

    SvaraRadera