11 december 2011

3:e Advent


3e Advent firas i Tomtelandet
 Va redan hur kunde detta hända? Redan den 3:e advent var tusan har tiden tagit vägen…

Snart är det julafton och än syns inget snö i sikte.  I år har då tiden verkligen rusat och inte hälften blivit gjord. Alla mina ”måsten” inför julen som måste göras har av någon anledning runnit ut i sanden. Och på sätt och vis tycker jag det är skönt. Det har varit mycket den sista tiden, där mycket av mina tankar har gått till vänner som har mist en anhörig, ibland väldigt plötsligt, sjukdomar och annat elände. Det få en att tänka om och konfronteras med tanken om vad egentligen som är viktigast i livet. En massa tingel tangel till jul och överdekorerade hem? I år har jag satsat sparsmakat, precis lagom och är väldigt nöjd med det. För man ska trots allt komma ihåg att allt ska plockas ner igen om några veckor och då är det inte lika roligt. Återstår väl en del julklappshandel, lussebak ja och sen är det inte så mycket mera.

Har även under helgen funderat över klimatmötet i Durban, Sydafrika. Och undrar stilla hur det kommer sig att det ska vara så jäckla svårt att acceptera och utföra något vettigt utan en massa tjafs. Vuxna människor som leker sandlåda. Det handlar faktiskt inte ett skvatt om ett enskilt land, nation, folkslag eller annat det handlar om vår planet. Och när de fattar att naturtillgångarna inte tillhör någon enskild utan alla så kanske man kan fatta kloka beslut som mänskligheten kan vilar på. Om vi ska ha en chans som mänsklighet få vi allt snart se till att börja fatta poängen. Men alla vill roffa åt sig, vägra dela med sig och bara ha sina villkor förverkligat. Skärp er… sluta leka sandlådeleken!!! Ibland sådär pessimistiskt är det skönt att veta att man aldrig kommer att leva så länge så att man kan se den fullständiga konsekvensen av vårt handlande eller tja brist på den. Tyvärr är det framtida generationer som drabbas och då menar jag kanske först om några 100 år.

Nu när det börjar närmar sig den heliga helgen så börjar det även dra sig samma till att fundera på det där med julmat. Har inte riktig bestämt mig i år vad det kommer att bli. Ska även ta mig an de sista hantverks beställningar innan det blir juluppehåll. Axeln tackar för det.

Ha en skönt 3:e Advent och julstressa lagom. 
Ta en paus och njut av en god kopp te och en lussebulle.

Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar