17 juni 2012

Årets 1:a resa till Skånelandet


1a start STCC
Helgens äventyr inleddes med Skurup och deltävling i STCC. Bilen packades med stolar, regnkläder, mat och kameran. Väl framme i Skurup så tittade solen fram och höll i sig hela dagen. Trevligt med sol som definitivt har visat sig med sin frånvaro. Som sagts tidigare älskar jag hästkrafter, muller och krasch. Hmm kraschar var det hemskt dåligt med. Nån liten avåkning och lite gruff men inget som gör att pulsen ökar..

Svaneholm Slott
Häckeberga Slott







På hemvägen ville jag åka längs havet, man kan inte vara i Skåne utan att få sniffa havstång och få sand i skorna. Och hamnade som vanligt på små avvägar… och som jag njuter. Sol, havet, Skåne vem behöver mera. Ja och så hann vi med två slott. Har ju för avsikt att ta mig igenom alla slott i Skåne, det innebär att det är många resor kvar till Skåne J. Tyvärr kom vi alldeles för sent för att få en glimt av insidan.
På resan hem stannade vi för att ta en bit mat för att fortsätta färden hem. Mätta, trötta och nöjda blev det soffläge innan soffan blev alldeles för lockande. 
Nya äventyr i morn… vänta o se.
Då blev det söndag och dagens utflykt skulle till Brösarp. På schemat stod det utställning av 50-tals bilar och en tur med ånglok till S:t Olof. 

Turen med gammaldags ånglok och tågvagnar helt utan moderniteter tar med spårbyte ca 1.5 timmar. Under tiden bjuds man på underhållning, i form av musikkår och människor i tidstypiska kläder. Tyvärr visade sig det skånska vädret från en ombytlig sida ömson sol och regn. 

Ravlunda nästan för oss själva
Efter återkomsten blev det en tur till Ravlunda skjutfält. Där letade vi efter lamorna och bärnsten men hittade bara får och hästar.
Nästa stop var Brösarps Gästgiferi. Det har snackats mycket här hemma om den berömda äggakakan som bara måste avsmakas. Väl där blev det allt annat än äggakaka. 
Men det som bjöds var inte fy skam. På A´s matsedel stod sillbuffé, lax och ål med tillbehör. På min var det viltsvinsstek, championsås och friterade klyftpotatis. Till efterrätt valde A en Creme Brulé med rabarber sorbé och jag en rabarberparfain med bärkompott.
Servicen var avslappnat, familjärt och inte alls så stel som man kan tänka sig av en restaurang som finns sedan många år i White Guide och har fått massor med priser och utmärkelser. 

Och så poäng för maten, jag säger bara att det var ”slicka tallrik varning” och det är ett ytterst sällsynt betyg för att komma från mig. Det har väl bara delats ut max 5 ggr tidigare. A var även nöjd med sina fiskar där det märktes att de var hemgjorda med riktiga råvaror. Maten var så god så vi inte hann med något foto innan det var uppäten :)

Mätta och belåtna och en aning sliten styrde vi kosan hem till ett regntyng Småland. 

Farväl Skåne för denna gång, hoppas vi ses igen – snart.

Hoppas ni också har haft en härlig helg

Bella


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar